8
آذر

ایام محسنیه

 آیا عزاداری دهه محسنیه پس از دو ماه محرم و صفر که مومنین برای اهل البیت علیهم السلام عزاداری کرده اند، مورد سفارش است؟?  پاسخ حجت الاسلام مهدی یوسف وند

✅با سلام و اهداء تحیات1️⃣ « به صورت دقیق در تاریخ و  یا در روایات به روز شهادت حضرت محسن علیه السلام اشاره ای نشده است تا بتوان گفت بیست و هشت صفر تا هشت ربیع ایام محسنیه باشد! چندین نقل وجود دارد. طبق گزارش‌های تاریخی، هجوم به بیت حضرت فاطمه(س) چندین بار اتفاق افتاده‌است.

2️⃣طبق نقل مشهور سه روز پس از رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) یک هجوم بزرگ به بیت وحی توسط منافقان اتفاق افتاده است، لذا اگر بنا را بر نظر مشهور بگذاریم روز اول ربیع الاول روز حمله اصلی می باشد، بنابر احتمال زیاد حضرت محسن در این روز شهید شده اند، هر چند می توان احتمالات دیگری برای حملات بعدی و شهادت در یک ماه پس از رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم قائل شد

.3️⃣آنچه هست اینست که ما دهه محسنیه نداریم!❌، اگر بنا هم بر عزاداری باشد، ?روز اول ربیع الاول باید باشد، و سیره مراجع و شیعیان هم در طول زمانهای گذشته بر داشتن دهه محسنیه نبوده است! در فاطمیه مومنین پرشور در مجالس عزا شرکت می کنند.

4️⃣اگر بنا بر دهه سازی باشد حاضریم با اسناد معتبر ثابت کنیم که در کل سال چقدر جنایات بر علیه اهل البیت علیهم السلام رخ داده است!. آنچه که هست شیعه همواره از مظلومیت های اهل البیت علیهم السلام دفاع کرده و در روزهای خاص به صورت رسمی عزاداری می کرده است، تلاش برای افزایش روزهای عزاداری رسمی به نفع خود عزاداری نبوده و نخواهد بود!.

5️⃣ عزاداری در دهه اول ربیع نه دارای سابقه تاریخی بین شیعیان از جهت عزاداری بوده و نه در سیره و سنت شیعیان این رسم دیده می شود!، آنچه در بین علما و مومنان از دیرباز مرسوم بوده و هست این است که در ایام فاطمیه اول و دوم به بیان مرثیه شهادت حضرت زهرا و حضرت محسن علیهماالسلام می پردازند و بر مصائب ایشان گریه و عزاداری می کنند. و تاکید می کنیم شهادت حضرت محسن علیه السلام حقیقتی انکار نشدنی است6️⃣ زیاد کردن ایام عزاداری از جهت روانی برای جامعه آسیب زا ⚠️ و غیر قابل پذیرش است و احترام به اصل عزاداری را زیر سوال می برد. این درحالی هست که برای سایر ائمه اطهار به صورت دهه عزاداری صورت نمی گیرد چون بدیهی است که از نظر اجتماعی زیاد کردن ایام عزا به صورت عزاداری های رسمی به نفع خود عزاداری نیست!.

✅7️⃣آیت الله العظمی مکارم شیرازی (حفظه الله ):توسل به ذیل عنایت معصومین (علیهم السلام) و فرزندان آنها کار بسیار خوبی است، ولی بهتر این است که برنامه های جدیدی که در میان شیعه سابقه نداشته است ترتیب داده نشود تا برنامه های موجود کم رنگ نگردد.

✅8️⃣آیت الله العظمی شبیری زنجانی (حفظه الله ):ایشان ترویج دهه های پیاپی عزاداری را زمینه ساز ?رویگردانی جامعه از عزای اهل بیت علیهم السلام دانستند و گفتند: ⭕️ همین طور پشت سر هم دهه درست کردن،توسط جامعه قابل پذیرش نیست و به مرور زمان زمینه انکار مجموعه عزاداری ها را به وجود می آورد.افراط در عزاداری ها به تفریط می انجامد.ایشان با ابراز نگرانی از اینکه عده ای امروزه با افراط در عزاداری ها زمینه هتک حرمت را فراهم می کنند فرمودند: این افراد در این زمینه مسئولند.آیا واقعا کسی که مدعی محب اهل بیت – علیهم السلام- بودن است موظف به چنین کارهایی است؟!

9️⃣آنچه باید مورد تاکید شیعیان در غیر ایام عزاداری رسمی باشد همانا مجالس ذکر، خطابه و توسل های هفتگی هیئتها است . این جلسات فرصت خوبی است برای بیان فضایل و توسلات به اهل البیت علیهم السلام و همفکری های دینی ؛ که برکات فراوانی به دنبال خواهد داشت.


free b2evolution skin


فرم در حال بارگذاری ...

 
مداحی های محرم