خوراکیهای مفید برای حافظه
1-مویز:اصطلاحا به انگور سیاه ویاانگوریاقوتی که دانه های آن درشت دارد گویند ودارای هسته بزرگی است.(بایدروزی 21دانه صبحها قبل ازخوردن صبحانه بخورند)
2-کندر:کندرراهرروزبایدبه مقدار یک عدس دردهان گذاشت وجوید،البته باید توجه داشت که کندر بسیار گرم استودندنها راخراب میکند.
پیامبر(ص):نسبت به کندرتوجه داشته باشیدزیرا نارحتی راازبین میبرد،عقل رازیاد میکندوبرنیروی عقل می افزاید،نورچشم رازیادوفراموشی راازمیان میبرد.
3و4-سیب و به:امام علی (ع)فرمودند:به و سیب قلب راقوی میکند،معده راخوش بو میکند وعقل وفکر راصیقل میدهد.
5-سرکه:امام صادق (ع)فرمودند:سرکه قدرت عقل(به یاد سپاری)راتشدیدمیکندوآن رابارور میسازد.آن گونه که ممکن است خودانسان دچار تعجب گردد،گرچه خوردن آن چندان نیکو نیست.
6-انار:پیامبر خدا(ص)فرمود:انار معده راقوی وذهن رارشد میدهد.
7-عسل:پیامبرخدافرمود(ص):عسل فراموشی رانابود میکند وحافظه رازیاد میکند.
مواردی دیگرنیز درروایات ذکر شده که بطور گذرا یادآوری میکنیم:
فلفل سیاه برای حافظه مفید است *بادام برای تقویت حافظه مفید است * پسته قوه حافظه رازیاد میکند * نارگیل ضعف یادآوری راازبین میبرد * پیاز بخاطر فسفری که دارد انجام کار فکری را آسان میکند * سیر برای جبران ضعف حافظ مفید است.
پیامبر(ص):کم خوری یا گرسنگی زمینه زیا شدن حافظه میشود.
خواندن آیت الکرسی (254-256) سوره بقره موجب تقویت حافظه میباشد واین مطلب در مکارم الاخلاق است.
ادعیه مخصوص در مفاتیح الجنان (اثر شیخ عباس قمی):
سبحان من لایعتدی علی اهل مملکته،سبحان من لایاخذ اهل الارض باالوان العذاب،سبحان الروف الرحیم،اللهم اجعل فی قلبی نوراٌ و فهماٌ وعلماٌ انک علی کل شیئ قدیر.
دعای دیگر را شیخ بهائی نقل فرموده:
اللهم ارزقنی فهم انبیین و حفظا المرسلین والهام المقربین،آمین رب العالمین.
حمیده احمدی
کلاس شهید چمران