18
آبان

ساده لوح‌ترین آدم‌ها فهمیدند آمریکا قابل اعتماد نیست




آیت‌الله سید احمد خاتمی در خطبه‌های نماز عبادی-سیاسی جمعه این هفته تهران با اشاره به سخنان سیدالشهدا (ع) در روز عاشورا اظهار داشت: از امت عزادار سیدالشهدا برای این عزای پرشور تشکر می‌کنم، چرا که زبان عاجز است از بیان شور حسینی که ملت ایران آفرید و در تاسوعا و عاشورا سراسر ایران عزاخانه اباعبدالله بود.
وی افزود: انقلاب ما مدیون امام حسین(ع) است، عاشورایی‌ها بذر این انقلاب اسلامی را نشاندند و 15 خرداد در محرم بود. امام با جمله محرم ماه پیروزی خون بر شمشیر است نکات مهمی را تبیین کرد. عاشورای امسال همزمان با 13 آبان هم بود و شور حسینی مردم در سراسر کشور هیجان بیشتری یافت و شعار هیهات‌من‌الذله همان بیعت با سالار شهیدان بود که در کشور طنین انداخت.

وی اظهار داشت: دو هفته از رحلت فقیه وارسته آیت‌الله مهدوی‌‌کنی که در همین صفوف اول نماز جمعه جایشان بود، گذشت. فقیه دین شناس که از پیشگامان مبارزه و جهاد و خستگی ناپذیری بود و بعد انقلاب هم هر جا حضور او را می‌طلبید با افتخار حاضر بود، از کمیته تا مجلس خبرگان رهبری، استاد اخلاقی بود که ریاست عوضش نکرد، او از 17 سالگی طلبگی کرد و تا 83 سالگی ذره‌ای در راه او خلل ایجاد نشد و تا پایان عمر ولایی ماند.

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به فوت نویسنده مسیحی گفت: جرج جرداق مسیحی عاشق بی قرار مولا علی (ع) از دنیا رفت. او 4 دهه از عمر خود را خرج مولا کرد و وقتی گفتند زندگینامه شخصیت‌های سیاسی را بنویس، گفت قلمی که برای علی (ع) نوشت برای کسی نمی‌نویسد و 5 جلد کتاب “الامام علی صوت العداله الانسانیه” از او ماندگار شد.

خاتمی گفت: از طرح‌های ارزشمندی که دولت یازدهم عرضه کرد، طرح تحول نظام سلامت است که سومین گام آن شروع شده و این خدمت خوبی به مردم است و این خدمات ارزشمند را ارج می نهیم و امیدواریم سازمان نظام پزشکی و بیمه‌های پایه و تکمیلی همراهی کنند تا این طرح پا بگیرد.

خطیب نماز جمعه تهران اظهار داشت: در روایتی که خواندم سیدالشهدا (ع) یک نصیحت به امام سجاد کردند و فرمودند پسرم بر حق صبور باش ولو برایت تلخ باشد که این نکته در جلد دوم اصول کافی صفحه 91 حدیث 13 آمده است.

خاتمی با بیان اینکه بعد هشتم قیام سالار شهیدان عنصر مقاومت است که شما مردم در پوشش شعار هیهات من الذله فریاد می کنید، تصریح کرد: رجز امام حسین رجز مقاومت بود، که فرمود من حسینم از خاندان پدرم حمایت می‌کنم و به خدا تسلیم نمی‌شوم و راه من دین پیامبر است.

وی افزود: فرهنگ عاشورا و اربعین فرهنگ مقاومت بوده و طاغوت دوست داشت که فرهنگ عاشورا را فقط فرهنگ تسلی بخش قرار دهد. مقاومت اباعبدالله خردمندانه بود و دفاع بازماندگان کربلا خردمندانه بود، برخی در تحلیل نادرست می‌گویند رفتار ائمه پس از اربعین خردورزانه شد و انقلاب ما نیز در حال گذار از فرهنگ عاشورا به فرهنگ اربعین است. به حسین (ع) قسم نه عاشورا و نه اربعین و نه انقلاب را شناختید، مگر می‌شود کسی نبیند خون عاشورا آرام نگرفت و به قیام مختار و توابین و زیدبن علی بن الحسین تبدیل شد که این قیام‌ها سلطه بنی امیه را برچید.

وی ادامه داد: با این حرف‌ها می‌خواهند شور حماسی شما مردم را بگیرند تا فرهنگ مقاومت در قاموس انقلاب اسلامی نماند، اما فرهنگ مقاومت تنیده در جان انقلاب و مردم است و تا آخر هم خواهد بود.

خطیب نماز جمعه تهران تاکید کرد: اوباما دیروز گفته که تحریم ایران را پای میز نشاند، این غلط است، تحریم‌های ما را پای میز ننشاند. راه ما مقاومت است اگر درست می‌خواهید بفمید؛ اتمام حجت ما را پای میز نشاند و عده‌ای نشستند و گفتند شما دشمن تراشی می‌کنید این مذاکرات اگر هیچ فایده نداشت هم اما ساده لوح‌ترین آدم‌ها فهمیدند آمریکا قابل اعتماد نیست ما بهره خود را برده‌ایم.

وی با اشاره به این سخن رئیس‌جمهور امریکا که گفته ما تحریم‌ها را بر نمی‌داریم تا ایران مشروعیت لازم در جامعه بین‌الملل را نیابد، گفت: شما و صهیونیزم جامعه بین‌الملل هستید؟ دروغ می‌گویید، مردم جامعه بین‌الملل هستند. به فضل خدا مردم منطقه دلبسته به انقلاب هستند، مردم جهان هم آزادگی را می‌ستایند و تنها ملتی که در برابر دیکتاتوری ایستاده شما ملت ایران هستید. مگر دنیا فراموش کرده حمایت‌های شما از رژیم کودک کش صهیونیستی را؟ شما داعش را ساختید. تمام گروهک های تروریستی را شما در سوریه تجهیز می‌کنید.

خاتمی ادامه داد: ملت ایران مشروعیت را از مقاومت خود و از 8 سال ایستادگی در برابر همین 1+5 دارد و ما هیچ نیازی به مشروعیت شما نداریم که ما را بشناسید. یکی از مسئولان آمریکا گفته اگر موضوع هسته‌ای هم حل شود، ما در عرصه‌های دیگر چالش داریم، باید بگویم اگر مساله هسته‌ای هم حل شود، نفرت از استکبار هم از جان این مردم نمی رود و فریاد مرگ بر آمریکای ما بلند است.

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به حوادث منطقه بیان داشت: در رابطه با عراق خوشحالیم ارکان قانونی عراق شکل گرفت و از نخست وزیر عراق که اولین سفر خارجی را به ایران داشت تشکر می‌کنیم تا گامی برای دوستی دو کشور باشد. تروریست‌ها با حمله به شیعیان در احسا 8 نفر را کشتند و 30 نفر را زخمی کردند و اگر این کار، کار خود سعودی نباشد کار مکتب وهابیت است که مکتب آدم کشی و تروریست‌پروری است و در هر صورت باید عربستان پاسخ دهد، شبکه وصال را بستند و عده‌ای را دستگیر کردند، اما خود کرده را تدبیر نیست،

وی خطاب به سران عربستان سعودی اظهار داشت: آتشی که شما روشن کردید دودش به چشم شما خواهد رفت، مگر اینکه از مکتب آدمکش وهابیت کناره‌ گیری کنید.

خاتمی با اشاره به برخورد دولت یمن با شیعیان این کشور گفت: عزاداری سید الشهدا در بحرین روال بوده است و هیچگاه برخورد با عزاداران نمی‌شده، این کار به امنیت خود دولت بحرین ضرر می‌زند. مردم خونشان بیشتر جوش می آید. باید از یمن عبرت بگیرند. در یمن دیدند مردم چه را می‌خواهند و آرامش به یمن بازگشت و تا شما این جنایات را ادامه می‌دهید روی آرامش نخواهید دید.

خطیب این هفته نماز جمعه تهران در خصوص حمله صهیونیست ها به مسجد الاقصی یادآور شد: در مورد فلسطین و یورش صهیونیست‌ها به مسجد الاقصی برخی حکام مرتجع منطقه دیرهنگام یک محکومیت آبکی انجام دادند و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دبیرکل سازمان ملل هم دو طرف را محکوم کردند، این اظهارنظرها تشویق کننده صهیونیست‌هاست و تنها راه مقابله با این جنایات، کندن این غده سرطانی از منطقه است که امام راحل فرمود که اسرائیل غده سرطانی است و باید برداشته شود.

خطیب نماز جمعه تهران در بخش دیگری از سخنانش گفت: سیدالشهدا(ع) روز عاشورا خطبه‌هایی داشتند که در آغاز یکی از خطبه‌ها فرمودند بندگان خدا برای خدا حریم نگه دارید و اسیر دنیا نشوید که ماندگار نیست، اگر ماندنی بود انبیاء می‌ماندند، لذا دلبسته به دنیا نشویم و خود را برای ابدیت آماده کنیم.

وی با بیان اینکه فضای کشور همچنان فضای عاشورایی و کربلایی است و لذا در این خطبه در رابطه فرهنگ عاشورا بحث داریم، تصریح کرد:

عاشورا مکتب ماندگار است و یک جرقه نبود بلکه جریان مستمر تاریخی است، فرهنگ عاشورا فرهنگ قرآن است و همانگونه که قرآن ابعاد عمیق دارد عاشورا هم چنین است و راز نگه داشتن فرهنگ عاشورا و تشویق ائمه به عزاداری سالار شهیدان این بوده که فرهنگ عاشورا که فرهنگ عزت و عظمت است باقی بماند.

وی ادامه داد: هفت نکته فهرست‌وار عرض می‌کنم اولین بعد این فرهنگ، عشق به خدا است و عشق به خدا هم در کربلا و هم در سالار شهیدان موج می‌زند، هرچه به شهادت نزدیک می‌شد آرامش ایشان بیشتر می‌شد و یاران هم چنین بودند، شب عاشورا شب نجوای با خدا بود و آزادگان کربلا هم که اسیرانشان می‌خوانند، آزاده‌ترین عالمند. آنان هم سیرت‌شان همین نجوای با خدا بود و امام سجاد فرمود در طول این سفر طولانی، نماز شب ایستاده عمه‌ام زینب ترک نشد. فقط یک شب که زانوهای زینب رمق نداشت ایستاده نماز بخواند شب شام غریبان بود و او نشسته نماز خواند.

خاتمی در همین رابطه افزود: بعد دوم وفاداری به دین و تجلی دین بود. می‌گوید اصحابی بهتر و باوفاتر از اصحابم ندیدم که هم به عهد با خدا و هم به عهد با امام‌شان وفا کردند. در سوره یاسین می‌فرماید همه ما با خدا قرار بندگی داریم و اینها به این قرار تا پای جان ایستادند و به عهد خود عمل کردند. یک عهد دیگر هم با خدا داریم که حجت الهی را تنها نگذاریم، همه عهد داریم که از موضع حق عقب نشینی نداشته باشیم.

خاتمی در خصوص بعد سوم فرهنگ عاشورا اظهار داشت: بعد سوم، فرهنگ احیای غیرت دینی است که یعنی دفاع از محبوب، غیرت ناموسی این است که انسان دوست ندارد ناموس او مطلقا مورد تعرض قرار گیرد و غیرت دینی این است که اجازه تجاوز به حریم دین داده نشود که امر به معروف و نهی از منکر است، سیدالشهدا(ع) فرمود امر به معروف را دوست دارم.

وی افزود: چهارمین بعد، دلسوزی حتی نسبت به دشمن است که سیدالشهدا(ع) و یاران او چند بار خطبه خواندند و روشنگری‌ها شد، سیدبن طاووس در صفحه 154 لهوف گفته که شب عاشورا از اردوگاه عمرسعد 32 نفر به اردوگاه امام حسین(ع) پیوستند و نکته بعدی هم فرهنگ ولایتمداری است، همه شهدای کربلا بینش‌شان این بود که حجت شرعی است که خود را فدای ولایت کنند و اجازه ندادند حتی بنی‌هاشم جلوتر بروند چه برسد که خود سیدالشهدا(ع) چنانکه نوجوان عاشورایی می‌گوید امیری حسین و نعم الامیر… و سردار کربلا هم می‌گوید والله ان قطعتموا یمینی… لذا کربلا اینگونه بوده است.

خطیب نماز جمعه تهران در رابطه با ششمین بعد فرهنگ عاشورا بیان داشت: نکته بعدی این فرهنگ، ذلت ناپذیری است، سید‌الشهدا (ع) زندگی را در مرگ با عزت دانسته است و می‌فرماید نمی بینید به حق عمل نمی‌شود، در این شرایط انسان باید به استقبال شهادت برود و هفتمین ویژگی عاشورا رعایت اخلاق و حقوق مردم است که امام حسین (ع) یک سخن صبح عاشورا دارد که در “احقاق‌الحق” آمده که می فرماید کسی که حق الناس بر عهده دارد شایسته بودن در این اردوگاه نیست و سخنی هم عصر عاشورا به امام سجاد (ع) دارند که امام باقر (ع) فرمود این را پدرم سفارش کرد و او هم از امام حسین (ع) و ایشان هم از امام علی (ع) نقل کردند که ای پسرم بپرهیز از ستم به کسی که پناهی جز خدا ندارد که خدا به دادش می‌رسد.

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به مصائب اهل‌بیت در کربلا اظهار داشت: این روزها سخت ترین روزهای بچه های فاطمه است ، اگر بگویند شهادت ها سخت‌تر بود یا اسارت آل‌الله می‌گویم اسارت آل‌الله، یک اردوگاه در اوج عظمت اردوگاه امام حسین (ع) بود و یک اردوگاه در اوج رذالت، عزیز فاطمه لب تشنه کشته شد، چرا خیمه ها به آتش کشیدید؟ چرا اسب بر بدن پسر فاطمه اسب تاختید؟ استخوان‌های سینه و پشت اباعبدالله (ع) را مثل آرد کردند، دست‌‌های زینب را به گردن بسته بودند امام سجاد (ع) فرمود ما را بر شتر بی‌پالان سوار کردند و سر عزیز فاطمه بالای نی پیش چشم ما بود و اجازه گریه نداشتند و تا یتیمی می‌خواست گریه کند با تازیانه زدند و اسیران کربلا را با تازیانه بردند.


منیع : سایت شهید آوینی



free b2evolution skin


فرم در حال بارگذاری ...

 
مداحی های محرم