27
تیر

مبانی عدالت اقتصادی درنهج البلاغه

عنوان مقاله : مبانی عدالت اقتصادی در نهج البلافه

نگارنده : محبوبه استقامت



چکیده



برای کسانی که با اسلام آشنایی ندارند فهم این مطلب که اسلام در کنار ظرائف عرفانی و الهی و دستورالعملهای اخلاقی، دربعد اقتصادی این همه راه حل کاربردی و دستورالعمل های دقیق داشته باشد مشکل است و گاهی بعضی افراد، سفارش های مفید در این زمینه را صرفأ حمل به اندرز و نصیحت اخلاقی کرده اند. اما این تفکرات سطحی نگرانه کاملأ به دور از حقیقت است.

امام المتقین و امیرالمومنین در حکومت محدود خود تمام تلاش خود را برای به کار بستن دستورات اسلام در تمام زمینه ها و از جمله بعد اقتصادی جامعه اسلامی مبذول داشته اند و کوشش فراوان آن حضرت جهت تحقق عدالت اقتصادی در نهج البلاغه که مجموعه ای از خطبه ها، نامه و کلمات حکمت آمبز است وجود دارد. لزوم باور به قدرت خداوند در تامین روزی به عنوان اصل اولی و تاثیر گذار، سفارش به میانه روی، قناعت، انفاق و بخشش مال، پرداخت زکات، فراگیری فقه اسلامی قبل از تجارت و دوری از احتکار، رشوه ،بخل وستمکاری از جمله موارد لازم برای ایجاد اقتصاد سالم در جامعه است. دقت در امور کارمندان و نظارت بر کار آن، اهمیت دادن به صاحبان صنایع، مدارا با مردم و رعایت تقوای الهی در اخذ و مصرف مالیات و برخورد شدید با مفاسد اقتصادی راهبردهای اجتماعی تحقق عدالت اقتصادی در نهج البلاغه می باشد.

کلیدواژه:

اقتصاد،عدالت، بیت المال،فقر، ثروت، مفاسداقتصادی، تجارت، مالیات،دارایی، زکات

Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA MicrosoftInternetExplorer4 :LatentStyles DefLockedState="false” DefUnhideWhenUsed="true” DefSemiHidden="true” DefQFormat="false” DefPriority="99″ LatentStyleCount="267″> ideWhenUsed="false” QFormat="true” Name="heading 1″ />


free b2evolution skin
27
تیر

پلورالیسم درون دینی در ترازوی نقد



موضوع مقاله :پلورالیسم درون دینی در ترازوی نقد

نگارنده :محبوبه استقامت


چکیده

پیروان هر دین ومذهبی ،آیین خودرا حق دانسته وبقیه ادیان وفرقه ها را باطل می شمرند.اما نیاز افراد به یکدیگر باعث می شود حقانیت نسبی ادیان را بپذیرند ولی همچنان بر اعتقاد برتری وکمال دین خود باقی هستند وبه پلورالیسم به معنای تعدد وتکثر ادیان ،تن در دهند.در این پژوهش مسأله پلورالیسم از نگاه درون دینی پرداخته شده است واین که آیا می توان پلورالیزم در مذاهب به معنای قبول حقانیت تمام مذاهب اسلامی را پذیرفت یانه.

باتوجه به آیات وروایات واصله صراط مستقیم تنها در  یک راه منحصر می شوداگرچه درسیره پیامبر اکرم(ص) واهل بیت آن حضرت علیهم السلام،پلورالیسم وتسامح در رفتاربه خاطر مصالحی به چشم می خورد.

ادله ای بر پلورالیسم درون دینی اقامه شده که قابل خدشه بوده واساسی نداردو مطالبی متناقض است ؛با توجه به حکم عقل به عمل بر طبق مذهب کامل تر وبراساس آیات وروایات وهمچنین سفارشات پیامبر اکرم مبنی بر پذیرش ولایت ائمه اثنی عشری حقانیت مذهب امامیه اثبات وپلورالیسم در حقانیت نفی می شود.

کلید واژه

دین ،مذهب،پلورالیسم(پلورالیزم)،مذهب تشیع(امامیه)،درون دینی،تسامح،تساهل،صراط مستقیم


free b2evolution skin
4
تیر

ضرورت تربیت دینی


عنوان مقاله :ضرورت تربیت دینی

گرد آورنده : رضیه رئیسی


چکیده


تربیت دینی و آموزش معارف الهی از ارکان اساسی سعادت و رستگاری انسان است همچنان که تربیت در لغت به معنای بالا رفتن و اوج است، سعادت و رستگاری هم بالاترین نقطه پیشرفت انسان است. در اسلام هم به این مسئله اهمیت زیادی داده شده تا آنجا که هدف ارسال رسل و نزول کتب آسمانی، تربیت صحیح بشر است. البته برای رسیدن به نتیجه مطلوب از تربیت باید مراحل تربیتی را شناخت و بر اساس ویژگی های مخصوص هر دوره به تربیت دینی و آموزش معارف اسلامی متناسب با همان دوره پرداخت.


در این مقاله به مرحله آغازین تربیت یعنی انتخاب همسر شایسته و سپس مراقبت های مادی و معنوی دوران مهم و حساس بارداری و شیردهی و همچنین دوره خردسالی پرداخته شده که مهمترین و پایه ای ترین سنین برای تربیت دینی و پرورش اخلاقی کودک است پس از این مرحله دوره بعدی تربیت یعنی 7 سال دوم مورد بررسی قرار داده و راهکارهای تربیتی متناسب، ارائه نموده است. البته در حد توان مصادیق تربیت دینی و مذهبی نیز به همراه روش آموزش آن در دوران خردسالی و 7 سال دوم نیز آمده است.


همچنین در حد امکان نظرات روانشناسان هم در کنار آیات و روایات بیان شده است. انتظار می رود با بررسی و مطالعه مطالب ذکر شده به اهمیت فوق العاده و ضرورت تربیت دینی و پرورش اخلاقی و مذهبی کودکان پی برده و با توجه به راهکارهای ارائه شده و عمل والدین به عنوان الگوی کامل کودک، زمینه رشد اخلاقی و معنوی کودکانمان را فراهم نماییم. انشاء الله.


کلید واژه


تربیت، اخلاق، دین و مذهب، کودک، والدین، رشد



 


free b2evolution skin
 
مداحی های محرم